KÖRUTAZÁSOK 2024 - a legjobb árral foglalható!

Előfoglalási kedvezmények!

Részletek

HORVÁTORSZÁG

Nyaralások és körutak minden mennyiségben!

Részletek

OLASZORSZÁG

Nyaralások a tengerparton, és azon is túl!

Részletek

-      Emirates járatok

-      4-5*-os jó minőségű szállodák

-      Sri Lankátjól ismerő, tapasztalt idegenvezető

-      élményekben gazdag utazás

 

 

Ha érdekel egy távoli kultúra, ha érdekel a több mint 2500 éves kőbe vésett történelem, ha szeretnél különleges növény és állatvilágot látni, ha még nem láttad, hogy hol termesztik és hogy gyártják a világ legjobb minőségű teáját, ha szeretnél februárban meleg helyen nyaralni…

 

Tarts velünk és ismerkedj meg ezzel a 

különleges országgal!

 

 

 

1. nap           Budapest – Dubai – Colombo

Találkozás a Liszt Ferenc repülőtéren délben. Utazás az Emirates légitársaság menetrendszerinti járataival, Dubai átszállással Sri Lankára. Repülés idő: Budapest – Dubai 5 óra 10 perc / Dubai – Colombo 4 óra 15 perc.

 

 

2. nap           Colombo repülőtér – Sigiriya

Reggeli órákban (08.25-kor) érkezés Colomboba, a Bandaranaike Nemzetközi repülőtérre. Találkozás a helyi idegenvezetővel, aki velünk lesz a körutazás alatt, majd indulás Sigiriyaba útközben rövid megállókkal.

Késő délután az egyedülálló Dambulla-i sziklatemplom megtekintése.

Dambulla (Unesco világörökség): ez a hatalmas sziklatömb méltóságteljesen emelkedik ki a 
Srí Lanka-i tájból. A sziklába vésett barlang volt a 14 évig száműzetésben élő Walagamba király menedéke. Trónra való visszatérése után (i.e. I. század) a király megépítette Dambulla híres sziklatemplomát, ami ma már a világörökség része. Barlangjaiban 2000 m2-n számos falfestmény és szobor található. Öt különálló barlangjában mintegy 150 szobor, köztük a 15 méteres Buddha várja évszázadok óta türelemmel az utazót.

Vacsora és szállás az Aliya Resort szállodában.

 

 

3. nap           Sigiriya – Polonnaruwa – Minneriya NP / Hurulu Eco Park

Reggeli után meglátogatjuk Sri Lanka második ősi fővárosát, Polonnaruwát. A sportosabbakbérelt kerékpárral is megnézhetik az archeológiai területet. 

Polonnaruwa (Unesco világörökség):egykor Srí Lanka középkori fővárosa, napjainkban műemlékek, szobrok, régi templomok széles tárháza. A romok között sétálgatva egy időutazáson érzi magát az idelátogató. A város Anuradhapura pusztulása után vette át a vezető szerepet, ám rövid virágzása után a folytonos támadásoknak köszönhetően hamar hanyatlásnak indult. A rövid, de viharos történelme ellenére nagyon sok építészeti emléket hagyott hátra. Gal Vihara (Kőtemplom) komplexuma az egyik legjelentősebb látnivaló, ahol három nagyméretű, egyetlen szikladarabból kifaragott Buddha szoborban gyönyörködhetünk (álló, ülő és fekvő Buddha). További látnivalók: Királyi Palota, Tanácsterem, a kőből épült Lótusz fürdő, a nagy Parakramabahu király által építtetett ParakramaSamudraya tó és a király szobra.

 

Polonnaruwa meglátogatása után kirándulás a Minneriya Nemzeti Parkba.

A parkot jeeppel és helyi sofőrrel fedezzük fel.

Minneriya Nemzeti Park: A park Sigiriya közelében található, kb. 9 hektáros területen. Számos növény- és állatfaj található meg a park területén. Elefánt és szarvas csordákkal, majmokkal, mongúzokkal, leopárdokkal, valamint krokodilokkal, óriáskígyókkal, teknősbékákkal találkozhatunk utunk során.Nagyságrendileg 160 madárfaj, 9 kétéltű, 25 hüllő és több mint 78 pillangófaj található a Nemzeti Parkban. Amennyiben az elefántok vonulása miatt indokolt, a Minneriya helyett az egyik szomszédos parkot látogatjuk meg – pl. HuruluEco Park.

 

Vacsora és szállás az Aliya Resort szállodában.

 

 

 

4. nap           Sigiriya

Reggeli a szállodában, majd különleges sziklaerőd megmászása.

Sigiriya Sziklaerőd (UnescoVilágörökség): a síkságból meredeken kiemelkedő sziklatömb vélhetőleg az egyik legemlékezetesebb hely a Srí Lankára látogató turisták számára. A 200 méter magas szikla tetejére Kasyapa király építtette bevehetetlen fellegvárát az 5. században, ahol 18 évig uralkodott. Halála után a hely buddhista szerzetesek remetelakjául szolgált. Itt láthatóak a világörökség részét képező "Sigiriya-i asszonyok" freskók, a tükörfal, az Oroszlán terasz, valamint a Vízikert - mely Ázsia egyik legrégebbi tervezett kertje, fürdőkkel, tavakkal, szökőkutakkal.

 

A sziklaerőd megmászása után visszatérés a szállodába. Délután szabadidő a szállodában.

Vacsora és szállás az Aliya Resort szállodában.

 

 

5. nap           Sigiriya – Matale – Kandy

Reggeli után utazás Mataleba, ahol egy fűszerkertet látogatunk meg.

Fűszer – évszázadokon keresztül Srí Lanka legfontosabb export terméke, a mai napig nagyon sok családi gazdaság foglalkozik a termelésével. Fahéj, gyömbér, bors, vanília, szerecsendió, kardámom a legismertebb itt termő fűszerek, de láthatunk gumifát és kakaó bokrot is.

 

 

Továbbutazás Kandybe, a hegyi fővárosba, ahol rövid városnézés után a Buddhista világ egyik legfontosabb zarándokhelyét, a Szent Fog Templomot látogatjuk meg.

Kandy (Unesco világörökség): a festői Kandy az ország második legnépesebb városa, Srí Lanka kulturális fővárosa. Hegyekkel és teaültetvényekkel övezett tágas völgyben fekszik 490 méter magasságban és központjában egy hosszan elnyúló mesterséges tó helyezkedik el, melyet 1798-ban az utolsó Sinhala király építtetett. A királyok utolsó fellegvára az ország legszebb településeként is ismert. A városban a kulturális látnivalók mellett számos lehetőség nyílik a vásárlásra: drágakövek, kézműves tárgyak, selymek csábítják a boltokba a turistákat.

 

Szent Fog Templom:Kandy az egyik legnagyobb buddhista zarándokhely. Az egykori Királyi Palotában található DaladaMaligawa, azaz a Szent Fog Temploma, ahol a buddhizmus egyik legszentebb ereklyéjét, Buddha fogát őrzik. A szent fog a történelem során a királyi jelvényekkel azonos fontosságúnak számított, így mindig az aktuális uralkodó lakhelye mellett lévő szentélyben helyezték el. Első helye Anuradhapurában volt, majd mindig vándorolt a mindenkori uralkodó székhelyével együtt. 1600-as évek óta mind a mai napig Kandybenőrzik.

 

A Templom meglátogatása után lehetőség van egy tradicionális táncbemutató megtekintésére.

Kandy táncbemutató: tradicionális, az ősi, királyi időket felelevenítő Srí Lanka-i táncok. A táncosok hagyományos népviseletben, színes, festett maszkokban adják elő ünnepi táncaikat. A dobok hangja, afantasztikus forgatag teljesen elvarázsolja a nézőt. Befejezésül tűznyelők, tűzön járókszórakoztatják a látogatókat.

 

Vacsora és szállás KandybenaThe Golden Crown szállodában.

 

 

6.nap            Kandy – Peradeniya – NuwaraEliya

Reggeli a szállodában majd Peradeniyaban Ázsia egyik legszebb botanikus kertjének - Peradeniya Királyi botanikus kert – a meglátogatása.

Peradeniya: az 1821-ben alapított botanikus kert most 140 hektáron terül el Sri Lanka leghosszabb folyója, a Mahaweli mellett. Eredetileg azért hozták létre, hogy növénynemesítéssel és honosítással kísérletezzenek. Napjainkban a világ egyik leggazdagabb botanikus kertje, ahol 4000 féle növényt tartanak számon. Legfőbb attrakciója az orchidea-ház, ahol több száz orchidea virágzik és illatozik.

 

Déli órákban továbbutazás a hegyek közé, NuwaraEliyaba. Utunk gyönyörű tájon vezet keresztül, vízesések és végeláthatatlan teaültetvények között.

Tea – Sri Lanka (Ceylon) Kenyát és Indiát megelőzve ma a világ legnagyobb tea exportőre. A teatermelés körülbelül 200 évvel ezelőtt kezdődött, miután egy járvány miatt tönkrementek a kávéültetvények. A legjobb teaültetvények a 2000 méteres hegyek között találhatóak.

 

 

Késő délután megérkezés NuwaraEliyaba

NuwaraEliya – jelentése: “fények városa”, vagy ahogy manapság nevezik “Kis Anglia”. A város 1890 méter magasan fekszik. Itt a levegő mindig tiszta, hűvös, 10 – 15 C, sokszor ködös, esős. Ne felejtsünk berakni egy pulóvert és egy esőkabátot a csomagba. Az angol gyarmatosítók kikapcsolódni jártak ide. A sziget tehetősebb lakossága mai napig itt tölti szabadságát. Felejthetetlen emléket hagynak az erre járókban az idevezető út csodálatos vízesései, hegyei. Itt található a világ egyik legrégebbi – több mint 120 éves - golfklubja, valamint Ázsia egyik legkülönlegesebb 18 lyukú golfpályája.

 

NuwaraEliyába érkezés után lehetőség egy tradicionális „5 órai” teára a híres NuwaraEliya Grand Hotelben. 

Vacsora és szállás az Araliya Red szállodában.

 

 

7. nap           NuwaraEliya – Teagyár – Óceánpart

Reggeli után utazás az óceánpartra, útközben egy TEA gyár és teaültetvény meglátogatása. 

A Kelani folyón fakultatív lehetőség egy rafting túrára. Bárki bátran vállalkozhat rá, a rafting hajók, több személyes gumihajók, képzett és gyakorlott kormányossal. További érdekesség, hogy itt forgatták egykor a 8 Oscar díjjal kitüntetett, jól ismert „Híd a Kwai folyón” című filmet.

Vacsora és szállás a RIU Ahungalla szállodában.

 

8. nap           Ahungalla / óceánpart

Pihenés a szállodában

szállás:               Hotel RIU Ahungalla – all inclusive ellátás

 

9. nap           Ahungalla– Galle – Madu folyó

Egész napos fakultatív kirándulás Galleba, hajószafari a Madufolyón és egy teknős keltető meglátogatása. INGYENES program.
A február 3.-án induló csoportnál ez a program a 8. napon van.

GALLE – a kikötőváros (UnescoVilágörökség):

A szigetország délnyugati csücskében fekszik Galle kikötővárosa, mely európai stílusú óvárosával és ódon erődítményével a gyarmati időszak kimagasló jelentőségű emléke. A Galle-i öböl a legjobb kikötőhely a nyugati parton, így már a hajózás kezdeti időszakában kialakult egy település. A városban megfordultak a kínai, majd az arab kereskedők is, akik drágakövekkel, elefántcsonttal és fűszerrel kereskedtek. 1505-ben az első portugál hajók horgonyt vetettek partjainál, majd kisebb erődítményt emeltek védelmére. 1640-ben a hollandok kiszélesítették a védelmi árkokat és masszív falakkal övezett, tömör bástyákkal uralt erődöt létesítettek. Az erődítmény falain belül olyan fontos látnivalók találhatóak, mint a holland református templom és temető. A város további nevezetességei a holland GrooteKerk, azaz Nagytemplom; a Régi Kapu; a Tengerészeti Múzeum és a Nemzeti Múzeum.

 

Utunk következő megállója a Madu folyó. A környék egyik legfontosabb folyóján, a Madun hajózva nagyon gazdag növény és állatvilágot figyelhetünk meg. Ha szerencsénk van láthatunk varánuszt, majmokat, papagájokat, megállunk a fahéj szigeten, valamint a halászok mólóján.

 

Mielőtt visszatérünk a szállodába, meglátogatunk egy teknős keltetőt is. Sri Lanka déli, délnyugati partján jelenleg 18 teknős keltető/teknős menedék van, ha itt járunk mindenképpen érdemes meglátogatni az egyiket. 

Teknős menedék: ateknős keltetők legfontosabb küldetése, hogy minél több kisteknős kikeljen a tojásokból, védett helyet biztosítanak számukra az első pár napban, majd gondoskodnak arról, hogy a kikelt kisteknősökből minél több jusson el biztonságban a nyílt óceánba. Ezekben a teknős menedékekben emellett gyógyítanak sérült és beteg teknősöket is, majd gyógyulás után visszaengedik őket az óceánba.

 

Vacsora és szállás a RIU Ahungalla szállodában.

 

10. nap         Ahungalla / óceánpart

Pihenés a szállodában

szállás:               Hotel RIU Ahungalla – allinclusive ellátás

 

11. nap         Ahungalla / óceánpart

Pihenés a szállodában

Vacsora után, este 21.30-kor transzfer a repülőtérre, majd hazautazás. A szobák egészen a hazautazásig rendelkezésünkre állnak, az allinclusive fogyasztás is egészen az indulásig a rendelkezésünkre áll.  Éjfél körül érkezés a repülőtérre. Check-in, majd hazautazás.

 

12. nap         Budapest

Hazautazás Dubai átszállással az Emirates járataival. Érkezés Budapestre 13.35-kor.

 

 

szállások: 

-       Sigiriya – Aliya Resort / deluxe szoba                             https://www.themacollection.com/aliya-resort/

-       Kandy – The Golden Crown/ deluxe szoba                     https://www.thegoldencrownhotel.com/

-       NuwaraEliya – Araliya Red Hotel / deluxe szoba          https://www.araliyaresorts.com/araliya-red/

-       Ahungalla – Riu / oldalról óceánra néző      https://www.riu.com/en/hotel/sri-lanka/ahungalla/hotel-riu-sri-lanka/

 

megjegyzés:

-       felár ellenében van lehetőség a szállodákban magasabb kategóriájú szobát foglalni.

-       a körutazáson a szálloda változtatás jogát fenntartjuk, azonos vagy magasabb kategóriájú szállodára

 

ellátás:

-       félpanzió (reggeli és vacsora) a körutazáson és 0-24 allinclusive az óceánparton

-       első szolgáltatás vacsora, utolsó szolgáltatás vacsora

 

ár:              998 000 Ft/fő – kétágyas szobában

egyágyas felár:        315 000 Ft/fő            

felnőtt pótágyon:      955 000 Ft/fő 

gyermek pótágyon (10-12 éves korig):   805 000 Ft/fő 

 

tartalmazza:

-       repülőjegy és illetékek az Emirates járataival turista osztályon

-       szállás kétágyas szobában–5 éjszaka a körutazáson és 4+1 éjszaka a Riu szállodában

-       körutazás a program szerint 

-       magyar idegenvezető és helyi angolul beszélő idegenvezető a körutazás alatt

-       közlekedés légkondicionált autóbusszal

-       félpanzió a körutazás alatt, all inclusive ellátás az óceánparton

 

NEM tartalmazza:

-       utasbiztosításés útlemondási biztosítás – külön köthető

-       vízumdíj: 26 000 Ft/fő

-       belépőjegyek a program szerint: kb. 130 USD/fő– helyszínen fizetendő

-       borravaló - javasolt borravaló kb. 80 USD/fő

-       ebéd és italok az étkezésekhez a körutazás alatt

-       egyéb személyes költségek 

 

Sri Lanka beutazási feltételek – magyar állampolgároknak:

-       beutazástól számítva még legalább 6 hónapig érvényes útlevél

-       2 db üres oldal az útlevélben

-       vízum – utasainknakelőre elkészítjük

 

árfolyam:

Az árak a teljes összeg fizetésének napján érvényes, maximum 360 Ft/USD MNB középárfolyamig érvényesek.