La Grotta: Itáliai varázslat - a két ünnep között 4 nap/3 éj **** | Olaszország | Észak-Olasz városok | Padova | Omis,Plitvice, Advent Zágráb, Szilveszter Horvátország, Karnevál Rijeka, csoportos magyar nyelvű utazás | Foglalja le utazását most! - Buszos utazás, egyéni és repülős utak
 
La Grotta Utazási Iroda
Olaszország / Észak-Olasz városok / Padova
Itáliai varázslat - a két ünnep között 4 nap/3 éj ****
 
Ország: Olaszország
Régió: Észak-Olasz városok
Város: Padova
Kategória: hotel 4*
Út típus: Körutazás
Utazás: autóbusszal
Jellemzők: karácsonyi/szilveszteri ajánlat
December
69 900
Ft/fő/3 éj ártól
La Grotta
Nyomtatás   Továbbítás
Rövid ismertető: Ha tartalmasabb időtöltésre vágyik, mint az otthon ülés, vagy ha nem tud a téli szünetben ötletes időtöltést kitalálni szeretteinek, akkor tartson velünk Olaszország  hazánkhoz legközelebb eső, történelmi emlékekkel átitatott, látnivalókban gazdag vidékére, karácsonyi fényekben úszó kultúrális látnivalóihoz. Hajókázunk a csodás Velencében, Palladio, a fantasztikus építész remekeinek a nyomába eredünk, karácsonyi hangulatú középkori kisvárosokban sétálunk, velencei maszk készítéssel ismerkedünk, kastélyt látogatunk, ahol zamatos nedűt kortyolgatunk. Hazájában kóstólhatjuk meg a híres olasz Tiramisút, míg utunkat az év végi ünnepek színpompás, díszes hangulata és fényei lengik körül. Pihenje ki velünk a karácsonyi készülődés fáradalmait, és töltődjön fel az óév búcsúztatásra, hogy élményekkel gazdagon köszönthesse majd az újévet! Ne hagyja ki!


Utazás: légkondicionált autóbusszal


Szállás: 4 *- os hotel /Abano Terme (Padova környéke)
Központ közeli szálloda medencével, szaunával, törökfürdővel, sóbarlanggal, aromaterápiás zuhannyal és minden igényt kielégítő wellness szolgáltatásokkal. 
Szobák: kellemesen berendezett 2 ágyas (pótágyazható) szobákban, Wi-Fi elérés, telefon, TV, széf, a fürdőszobákban hajszárító található.


Ellátás (krt): reggeli, felár ellenében félpanzió (ajánlott)


Fel- és leszállási lehetőség: Ingyenes: Budapest (Blaha Lujza tér és BAH csomópont), Budaörs, Székesfehérvár, Siófok, Balatonboglár, Nagykanizsa


Időpontok: 4 nap/3 éj
2020.12.27-12.30. (vasárnap-szerda)  
2021.12.27-12.30. (hétfő-csütörtök)

További időpont a programra: 
10.03-10.06.        (szombat-kedd)             Tiramisu fesztivállal
2021.06.17-06.20. (csütörtök-vasárnap)    Elvis Presley fesztivállal
2021.10.02-10.05.  (szombat-kedd)           Tiramisu fesztivállal         
Program:

1. nap: Budapest - Aquileia - Abano Terme

Elutazás Budapestről a kora reggeli órákban, majd megpihenünk Aquileia ősi római városában, ahol az UNESCO világörökség részét képező Santa Maria Assunta bazilika gyönyörű mozaikpadlójával kápráztatja el az odalátogatókat.
Továbbutazás, szállás elfoglalása.

2. nap: Velence - a kalmárok és lagúnák városa, maszk élményekkel
Szabadprogram, vagy egész napos fakultatív kirándulási lehetőség Velencébe. (Ár: hajójeggyel, ebéddel: 55 EUR/fő). Velencébe érkezve séta a lenyűgöző városban, ismerkedés a nevezetességekkel, majd szabadidő, hogy kedvükre, egyénileg is bebarangolhassák a lagúnák városát. A Canal Grande nagy színpadát nézve – a látvány kimeríthetetlen. Ebéd a Szent Márk tér közelében lévő hangulatos étteremben. Akinek kedve van, gondoláról is megcsodálhatja a paloták páratlan, romantikus épületeit. Fakultatív lehetőségként ellátogathat velünk egy velencei maszk manufaktúrába, ahol megismerheti a maszkkészítés mesterségét, és akár megvásárolhatja saját díszes álarcát is. Hazafelé hajónkról is élvezhetjük a karácsonyi fényekben pompázó Velence-i paloták lenyűgöző látványát. Visszatérünk szálláshelyünkre.

3. nap: Bassano del Grappa -Treviso - Roncade kastély
Szabadprogram, vagy fakultatív kirándulás (Program ára: 45 EUR/fő): Különleges napunkat Palladio, a zseniális építész nyomában, a Brenta folyó két partján fekvő Bassano del Grappa-ban kezdjük, ahol a még mindig karácsonyi hangulatú város szépségei mellett megnézzük az általa tervezett híres, fedett fahidat is. Akinek kedve van, a grappa múzeumban megkóstolhatja a zamatos törkölypálinka különlegességeket.  A festői Treviso-ban megnézzük a városka főterét, a Szent Péter Dómot, a festői palotákat, ahová ódon hangulatú macskaköves utcák vezetnek. Mi lehet jobb, mint egy-egy falat olasz édesség? Városi sétánk alatt mindenki kedvére megízlelheti a hely híres, ínycsiklandozó süteményét a Tiramisút, vagy az olasz karácsonyi édességek egyikét. Napunkat a Roncade kastély látogatásával koronázzuk meg, amit hangulatos borkóstoló kísér. Az élményekkel teli nap után visszatérünk szálláshelyünkre az esti órákban.

4. nap: Hazautazás - Cividale del Friuli - Budapest
Hazaindulunk, közben pihenésképpen megállunk Cividale del Friuli-ban, melynek kis utcái fogva tartják az illanó időt. A város az Ördög hídjáról is híres, amelyet a legenda szerint maga az ördög épített cserébe a hídon először áthaladó ember lelkéért. Séta a lenyűgöző középkori kisvárosban. Hazautazás, érkezés Budapestre az esti órákban.ITÁLIAI VARÁZSLAT- KÉT ÜNNEP KÖZÖTT 2020/2021
 Velence- Treviso
4 nap/3éj
Időpontok

Részvételi díj
Ft/fő
12.27-12.30.
69 900
2021.12.27-12.30. 69 900
Zárt csoportokra vonatkozó ajánlatokat kérje irodánktól!

Felárak:

EGYÁGYAS FELÁR NÉLKÜL FOGLALHATÓ!
két,-háromágyas szobában garantált társítással,
indulást megelőző 20 napig!

Egyágyas felár (társítás nélkül): 14 900 Ft /turnus
Vacsora felár: 7 900 Ft/fő/turnus

Kedvezmények:
3.ágyon 12 évig: -10% az alapárból

Audio guide: 2 000 Ft/fő/tartózodás

Üdülőhelyi díj
(helyszínen fizetendő): 9 EUR/fő/tartózkodás

Felárak és belépők:  
Fakultatív programok
(min. létszám: 25 fő)
-  Velence  hajójeggyel  ebéddel                                                     55 EUR/fő
-  Bassano del Grappa - Treviso - Roncade kastély (kóstolóval):   45 EUR/fő
-  maszkkészítő manufaktúra látogatás                                           13 EUR/fő

Belépők és egyéb felárak:
- Aquilea/Bazilika                                                    kb.  5,00 EUR/fő
- Bassano del Grappa múzeum kóstolóval: a kirándulás ára tartalmazza

Velence igény szerint:
- Velence/Dózse palota:                        kb. 25,00 EUR/fő
- Velence/Campanile harangtorony:       kb.  8,00 EUR/fő
- Velence/Szt. Márk bazilika múzeum:    kb.  5,00 EUR/fő
- Velence/Pala d’ Oro:                              kb. 2,00 EUR/fő

Audio-guide: 2 000 Ft/fő/tartózkodás              
      
Üdülőhelyi díj (helyszínen fizetendő): 9 EUR/fő/tartózkodás


Minimum létszám: 35 fő


A részvételi díj tartalmazza: autóbuszos utazást, szállást reggelivel, magyar idegenvezetőt.


A részvételi díj nem tartalmazza: baleset-, betegség-, és poggyászbiztosítás díját (450 Ft/fő/nap), útlemondási díjat (1,3%), foglalási díjat (1500 Ft/fő 12 éven felül), az esetleges belépőket a helyszínen, valamint a  fakultatív programokat, felárakat és a helyszínen fizetendő idegenforgalmi adókat, audio guide használatát. 

Szükséges útiokmány: érvényes személyigazolvány vagy útlevél.


Külön fizetendő: 12 év felett foglalási díj 1 500 Ft/fő. Storno biztosítás 1,3%.
RÉSZVÉTELI DÍJ
A katalógusban feltüntetett árak egy főre értendőek és tartalmazzák az utazást, a szállást, a program szerinti ellátást, idegenvezetést, vagy utaskísérőt. A leírásban külön jelezzük a külön fizetendő szolgáltatásokat, a helyszínen fizetendő egyéb díjakat, üdülőhelyi adókat és egyéb költségeket is. A részvételi díj általában nem tartalmazza a belepőket, melynek részletezése a web oldalunkon található, hajó –, felvonó – stb. jegyeket, a fakultatív szolgáltatásokat, programokat, és a foglalási díjat, mely 1500 Ft/fő (mely lemondás esetén nem visszatérítendő), valamint a biztosításokat.  

ÚTI OKMÁNYOK
A hazautazás időpontjában még érvényes útlevéllel vagy személyi igazolvánnyal lehet (kártyás) utazni. Felhívjuk figyelmüket, hogy útiokmányaikra fokozottan ügyeljenek! Kérjük, hogy jogilag rendezett úti okmányokkal induljon útnak!

BIZTOSÍTÁS  
A részvételi díj nem tartalmazza az útlemondási biztosítást és a Baleset – , Betegség – , Poggyász biztosítás díját. A körútjainkon történő részvétel KÖTELEZÔ feltétele a biztosítások megléte. A csoportos, kedvezményes biztosítás pontos díját a programoknál feltüntetjük, amennyiben magasabb biztosítási szolgáltatást kíván igénybe venni, irodánkban ezt is megteheti, kérje kollégáink segítségét a megfelelő biztosítás kiválasztásában! A biztosításhoz szükséges adatok a következők: név, lakcím, születési dátum, útlevél vagy személyi igazolvány szám. Amennyiben bankkártyákhoz kapcsolódó biztosítása van, úgy utazás előtt mindenképpen tájékozódjon annak felhasználási módjáról, esetleges aktiválásáról! Az Európai Uniós Kártya nem helyettesíti az utasbiztosítást. Nem nyújt segítséget sok olyan Európai államban sem, ahol Önt csak magánkórházban, magán orvosi rendelőben tudják ellátni. Nem nyújt fedezetet a további, esetlegesen felmerülő költségekre sem. Ilyen lehet például egy hosszabban elhúzódó kezelés, hozzátartozó kint tartózkodása, a hazaszállítás megszervezése, lebonyolítása, vagy akár a csomagban esett kár.  

ÚTLEMONDÁSI BIZTOSÍTÁS
Az útlemondási biztosítási forma előre nem látható okokból felmerülő útlemondásra nyújt fedezetet, melynek mértéke 1,3%. Irodánkban az útlemondási biztosításról munkatársaink részletes információval szolgálnak. Fontos: az útlemondási biztosítás már megkezdett utazás esetében nem nyújt fedezetet! Útlemondás esetén lehetőség szerint azonnal, legfeljebb 2 munkanapon belül kell írásban értesíteni az irodát. Késedelem esetén a kötbér összege magasabb lehet, viszont a biztosító minden esetben a kiállított orvosi papírok vagy egyéb igazolások dátuma szerint fizet kártérítést.  

MINIMUM LÉTSZÁMA
katalógusban megadott minimum 35 fő létszám esetén indulnak el programjaink. Amennyiben a megadott létszámot a jelentkezők száma nem éri el, úgy irodánk az utazástól elállhat. A fakultatív kirándulások minimum létszáma 25 fő. Az ettől eltérőt jelezzük. Előfordulhat, hogy a kisebb létszámú csoportot is elindítjuk, mely eredményezheti kisebb típusú autóbuszok igénybevételét is, mely változtatás nem lehet későbbi kártérítési követelés alapja.    

AUTÓBUSZOS UTAZÁS  
Minden programunk Budapestről indul. Amennyiben kívánsága van az autóbuszon történő elhelyezésre vonatkozóan, kérjük foglaláskor jelezze irodánknak. A buszokon a helyfoglalás a jelentkezés sorrendjében, a szabad helyek függvényében történik. Az autóbusz utolsó sorában történő elhelyezésre vonatkozóan kedvezményt nem áll módunkban nyújtani. Az üléshely és az autóbusz típus váltás jogát fenntartjuk! Amennyiben jelentős változások állnak be a jelenleg érvényben levő államközi megállapodások terén, úgy az útvonal módosulhat, mely érintheti a részvételi díjat. Az indulásnál és a programokon az utas találkozási időpontjánál 15 percen túli késésből eredő kárért, az emiatt elmaradt utazásért irodánk nem vállal felelősséget. A várható hazaérkezés időpontjáról megközelítő tájékoztatást tudunk csak adni, mivel ez az előre nem látható forgalomtól és útviszonyoktól függően változik. Felszállási lehetőségeket a programoknál jelöljük, az ott nem szereplő városokból, gyűjtőjárattal történő felszállási lehetőségeket, és annak költségét teljes körűen a web oldalunkon levő programleírásnál jelöljük. A találkozóhely pontos címét és a találkozó idejét az irodánk által kiadott részvételi jegy tartalmazza.  

CSOMAGOK
2018. januártól hatályba lépett, az autóbuszok tömegére vonatkozó kormányrendelet értelmében irodánk az alábbiak szerint határozza meg az autóbuszra felvihető csomagok méretét és súlyát: Csomag személyenként: 1 nagy bőrönd (max. 18 kg-ig), kis kézi poggyász, mely elfér a szék alatt és a hölgyeknek egy ridikül. Az utazás alatt a csomagokért mindenki saját maga felelős. Az autóbuszon hagyott értékekért felelősséget vállalni nem tudunk, épp úgy ahogy az esetlegesen, utastársak által elvitt, elcserélt csomagokért sem.  

ÚTVONAL
A programnapoknál feltüntetett egyes városnevek a tervezett útvonalat és fő program állomásokat jelzik. A gondos előkészítés ellenére előfordulhat, hogy a megadott programon némi változtatás szükséges, hiszen előre nem látható akadályok (közlekedési helyzet, időjárás, várakozási idő, útviszonyok stb.) jelentősen befolyásolhatják az utazás időtartamát, az érkezési és indulási időket. Az utaknál megadott programok napjai, sorrendje módosulhat, felcserélődet, de ez tartami változást nem okoz. A programváltozás jogát fenntartjuk!  

SZÁLLÁSHELYEK
A programjainkban feltüntetjük a szálláshelyek kategóriáját, melyek a megadott városokban, vagy azok környékén helyezkednek el. Fontos, hogy az adott ország szálláshely besorolása eltérhet a magyar előírásoktól, minősítésükre a helyi jogszabályok vonatkoznak! Fenntartjuk a jogot a szálláshely kategórián belüli változtatására. A három és négyágyas szobák mérete nem minden esetben igazodik a létszámhoz. A pótágy csökkentheti a szoba kényelmi komfortérzetét. A pótágy esetenként kihúzható fotelágy, kinyitható ágy, melyek mérete esetenként eltérhet a szabványtól, négy-, vagy többágyas elhelyezésnél emeletes ágy is előfordulhat. A szálláshelyeken a WiFi szolgáltatás nem mindig alkalmas folyamatos munkavégzésre. A szolgáltató minőségi hibájáért, esetleges szüneteléséért felelősséget nem vállalunk.    

EGYEDI IGÉNYEK  
A szállodai szobák elosztását minden esetben a helyszínen, a recepción végzik, ezért kérjük, hogy bármely igényük felmerül (földszinti, emeleti, egymás melletti stb. szoba) már megrendeléskor jelezzék felénk, hogy kérésüket továbbítani tudjuk a szálláshely felé. A kérés teljesítését ugyan garantálni nem áll módunkban, mivel ez a szálloda akkori foglaltságának függvénye, azonban mindent megteszünk ennek érdekében.      

EGYEDÜL UTAZÓK/ TÁRSÍTÁS
Egyedül utazóknak a szálláshelyeknél egyágyas felár fizetése szükséges. Sok esetben az egyágyas szobák kisebb méretűek, erkély/balkon nélküliek. Az egyágyas felár nem a kényelmesebb elhelyezésre vonatkozik. Lehetőség van társítást kérni, melyet irodánk legtöbb útjánál garantál (programleírásnál jelöljük)– legkésőbb 20 nappal indulás előtti foglalással – ebben az esetben az adott úton szintén egyedül utazó utastársukkal foglalnak el egy két –, vagy háromágyas szobát, tehát az egyágyas felár megfizetése alól mentesülhetnek. Amennyiben nem kér társítást, úgy az egyágyas felár megfizetése választható. Ha a társítást kérő utas az utazás alatt kéri a társítás megszüntetését, ezt csak abban az esetben tudjuk teljesíteni, ha van lehetőség egyágyas szoba biztosítására, és az ezzel kapcsolatban felmerült összes plusz költséget az idegenvezetőnek a helyszínen kifizeti. Társítással kapcsolatos reklamációt nem tudunk elfogadni.  

ELLÁTÁS
A katalógusunkban az adott programoknál feltüntettük a részvételi díjban foglalt ellátást, illetve a választható, kiegészítő étkezések költségét is. Kontinentális reggeli: meleg ital, vaj, lekvár, pékáru. Büfé, vagy svédasztalos reggeli: hideg – meleg büfé, meleg italok, juice. A félpanziós felárat befizető utasaink a reggeli mellé vacsorát is kapnak. A félpanziós ellátás így az első napi vacsorától az utolsó nap reggelijéig tart. A vacsorák általában a megadott szálláshelyeken, vagy éttermekben kerülnek lebonyolításra és sok esetben háromfogásos menü étkezést jelentenek. Kérjük, hogy vegyék figyelembe az adott ország étkezési szokásait és konyhájuk sajátosságait is. Fontos, hogy a vacsorák italt nem tartalmaznak, a fogyasztás a helyszínen fizetendő.  

BELÉPŐJEGYEK
A katalógusban megadott részvételi díjak általában nem tartalmazzák a belépőjegyek, felvonó, hajójegy, tömegközlekedéshez szükséges jegyek költségét, mivel azok a helyszínen az adott ország fizetőeszközében, általában az idegenvezetőnél kerülnek összegyűjtésre, mert ô segíti azok zökkenőmentes megvásárlását a külföldi szolgáltatónál. Az említett jegyek összegét tájékoztató jelleggel a katalógusban feltüntettük.  

PROGRAMOK/FAKULTATÍV PROGRAMOK
Körútjaink fesztivál programjait a helyi idegenforgalmi hivatalok szervezik, az időpont esetleges változásáért irodánk felelősséget nem vállal. A fakultatív lehetőségeket a katalógusunkban az adott programoknál külön feltüntettük. Árai az adott ország fizetőeszközében, vagy Euro-ban vannak megadva és a helyszínen, az idegenvezetőnél fizetendőek. A közölt fakultatív program árai nem tartalmazzák az egyénileg felkeresett egyéb, a programban nem szereplő látnivalók költségét. A helyszínen fizetendő fakultatív programokon való részvételi szándékukat a foglaláskor előre szükséges jelezni! Bár a fakultatív kirándulások ára a helyszínen fizetendő, vannak olyan szolgáltatások, melyek előre foglalással garantálhatóak, pl. hajójegy, így munkánkat nagyban elősegíti, ha előre jelzik felénk részvételi szándékukat, melyet ezúton is megköszönünk!  

IDEGENVEZETŐK
Útjainkat az adott területet jól ismerő szakképzett idegenvezetők kísérik, azonban előfordulhat, hogy egyes városokban, múzeumokban vagy nevezetességek közelében a vezetés csak engedéllyel rendelkező helyi idegenvezetők részére lehetséges. Ebben az esetben a csoporttal együtt utazó idegenvezető csak a tolmácsolási feladatokat látja el. Vannak olyan múzeumok és műemlékek, ahol az idegenvezetés nem engedélyezett, ilyen esetben az ismertetés a buszon, vagy magyar nyelvű tájékoztató alapján történik.  

AUDIO GUIDE/ ADÓVEVŐ  
Utasaink kényelmét figyelembe véve egyes programokon, ahol azok használata indokolt, ott audio guide/adó-vevő használatát vezettük be. Ennek a kényelmi szolgáltatásnak az előnye, hogy a városnézés zavartalanul folyhat, hiszen kiszűri a forgalom zaját, templomokban a halk beszéd is érthetővé válik és Ön nem marad le semmilyen lényeges információról sem. Az audio guide – ok árát weboldalunkon tüntetjük fel.  

RÉSZVÉTELI JEGY
Az utazáson irodánk által kiadott részvételi jeggyel lehet részt venni, melyet indulás előtt 7 nappal adunk ki. A részvételi jegy mellett található utastájékoztatót kérjük szíveskedjenek az utazás megkezdése előtt átolvasni, fontos és hasznos információkat tartalmaz!    

TOLERENCIA,
alkalmazkodás, avagy a társasutazások etikettje  A társasutazás résztvevőinek az utazások során kellő toleranciával kell rendelkezniük. Az utas köteles elfogadni és betartani a csoportos utazásokon elvárható, általánosan elfogadott etikai és utazási szokásokat, illetve elfogadott viselkedésformákat. Amennyiben ezt többször és utastársakra vonatkozóan is bántóan megsérti (pl. deviancia, csúnya beszéd, alkoholos befolyásoltság, agresszív magatartás, más, esetleg a Büntető Törvénykönyvbe is ütköző cselekvés), az idegenvezető / csoportkísérő az utas utazását megszakíthatja. Ebben az esetben hazautazásáról az utas maga kell, hogy gondoskodjon és kártérítési igénnyel az iroda felé nem fordulhat.   Ha társasutazáson vesz részt, tudnia kell, hogy előre meghatározott programhoz és útitervhez igazodnia kell, az egyéni programok lehetősége szűkre szabott. A társasutazás egyik legfontosabb szabálya, a megbeszélt időpont pontos betartása, mert ez a záloga az utazás szép élményt biztosító sikerének. A késés, mások megvárakoztatása tapintatlanság az útitársakkal szemben.   Útjaink során számos esetben találhatjuk magunkat számunkra ismeretlen, vagy szokatlan szokások, életvitel vagy vallási környezetben, ezekkel szemben is kellő toleranciát kell mutatnunk, tiszteletbe tartva az adott ország etikai normáit.
1.
Utasadatok
Utasadatok
Felnőtt
Gyerek
 
2.
Szolgáltatás részletei
Ellátás:
Tartózkodás:
Szobatípus:
3.
Ajánlat
Kattintson az árra a részletekért! Másik időszakra vonatkozóan válasszon másik időpontot!
Árak (a teljes kiválasztott tartózkodásra vonatkozóan):
elhelyezés ár (Ft/elhelyezés/tartózkodás)
felnőtt ár (Ft/fő/tartózkodás)
Keresse last minute ajánlatainkat a weboldalunk akciós menüpontjaiban!

Ha a kívánt időpontban nem lát árat, akkor előfordulhat, hogy nincs hely, vagy az adott indulási nap nem engedélyezett.
Válasszon másik időpontot, vagy kérje ajánlatunkat! A fenti árak már tartalmazzák a kedvezményeket.


A La Grotta Utazási Iroda weboldalán elérhető információk rendszeresen változnak, frissülnek, ezért legjobb szándékunk ellenére is előfordulhat, hogy a megjelenített információk hibát vagy pontatlanságot tartalmaznak, ezért fenntartjuk a jogot, hogy ezeket előzetes figyelmeztetés nélkül helyesbítsük. Irodánk által kínált utazásokkal kapcsolatos kötelezettségeket kizárólag az ezekkel kapcsolatos szerződések (pl. Utazási Szerződés) határozzák meg. Amennyiben az Utazási Szerződés az Ön számára kedvezőtlenebb feltételeket tartalmaz, mint az itt feltüntetettek, Önnek a szerződési dokumentumok kézhezvételétől számított 48 órán belül költségmentes elállási lehetőséget biztosítunk.
La Grotta Utazási Iroda