KÖRUTAZÁSOK 2023 - a legjobb árral foglalható!

Előfoglalási kedvezmények!

Részletek

HORVÁTORSZÁG

Nyaralások és körutak minden mennyiségben!

Részletek

OLASZORSZÁG

Nyaralások a tengerparton, és azon is túl!

Részletek

Isztambul ragyogása repülővel 4 nap/3éj

Törökország, Isztambul, Isztambul Útazonosító: 512251
 • Szálláskategória: Hotel ****
 • Utazás módja: Repülővel
 • Típus: Városlátogatás, Városnéző programok
Leírás

A világ egyik legfestőibb városa, mely nem csak Európát és Ázsiát köti össze, hanem a múltat a jelennel, a modern európait a misztikus keletivel. Fantasztikus időutazáson veszünk részt, amit Isztambul lélegzetelálltó fekvése, a mesés keleti bazár, a nyüzsgő szines utcai forgatag, és hajókázás a Boszporuszon koronáz meg. Merüljünk el a csodás kelet varázsában!

Utazás: menetrendszerinti repülőjárattal

Szállás:  4*-os, központ közeli szállodában 3 éj

Ellátás: reggeli

Időpontok: 4 nap/ 3 éj                 
2023. szeptember 9-12.  BETELT
2023. október 20-23.       BETELT

Budapest - Isztambul    09:00 - 12:10
Isztambul - Budapest    18:35 - 19:35

Program: 

 1. nap:Budapest - Isztambul - Galata torony 
  Elutazás Budapestről menetrend szerinti repülőjárattal. Elfoglaljuk a város központjához közeli szállásunkat. Ellátogatunk a város központjába, séta a csodás látnivalókkal büszkélkedő Hippodrom térre, majd villamossal a Boszporuszt és a várost domboldalról, magasból őrző Galata toronyhoz. Gyalogos városnézés után szabadidő keretében barangolhatunk a környék hangulatos, nyüzsgő, zegzugos utcáiban, vacsorázási lehetőséggel. 

 2. nap: Isztambul titkainak felfedezése
  Reggeli után fakultatív városnézés helyi idegenvezetővel.Séta a főbb nevezetességek bűvöletében, a Kék mecset monumentális, tiszteletet parancsoló épülete néz le ránk Isztambul történelmi, Szultanahmet negyedében. Szultán Ahmed dzsámija, az oszmán építészet remeke, a világörökség része. A csodás épületek láttán átérezzük az egykor rettegett Oszmán Birodalom gazdagságát és felsőbbrendűségért. A csodálatos, hat minarettel körbevett mecset méltó párja a Justinianus császár által építtetett Szent Bölcsesség mecset, az Ayasofya, melyet belülről is megtekintünk. Ellátogatunk Isztambul egyik legizgalmasabb és legrejtélyesebb látnivalójához, a Topkapi palotához. A négy udvart és számos csodás épületet magába foglaló komplexumban éltek és kormányoztak az ottomán birodalom szultánjai. Városnézés után a Nagy Bazárba látogatunk el. Ez a mesebirodalom a világ egyik legnagyobb fedett piaca, mely a keleti kézműves áruk világával csábít. Szabadprogram keretében vásárlási lehetőség. Estére különleges fakultatív programot ajánlunk, hajókázás a Boszporuszon műsoros vacsorával. Nincs szebb látvány a kivilágított öböl és a tükröződő víz látványánál, a rejtélyes, keleti zenés műsor és ízek ötvözetével. (fakultatív vacsora a Boszporuszon, ár: 55 Eur/fő)

 3. nap: Szulejmán mecset - Dolmabahce Palota- Boszporusz hajókirándulás 
  Szabadprogram, vagy fakultatív kirándulás autóbusszal és hajóval. Napunkat Isztambul második legnagyobb mecsetének, a lenyűgöző Szulejman mecsetnek a megtekintésével kezdjük, melynek kertjében I. szulejmán és feleségének Hürem szultánának csodás türbéje található. Ezután meglátogatjuk az európai oldalon fekvő fényűző Dolmabahce palotát. A vízparti palota ékes termei az Oszmán Birodalom hajdani nagyságát hírdeti. Szabadprogram, vagy folytatjuk kirándulásunkat a búcsú estéjén. Hangulatos hajókázásra invitáljuk a Boszporuszon, majd egy fantasztikus kilátást ígérő hely hívogat minket. Pier Lottiról, egy itt élt francia íróról elnevezett mesés helyre látogatunk (hajóval és felvonóval). Igazi ékszerdoboz a hely Isztambulban, az író emlékeit bemutató hangulatos kávézó-étterem teraszáról gyönyörködhetünk az Aranyszarv Öbölre letekintő panorámában, mely sok török sikersorozat egyik kedvelt színhelye is egyben. Útközben a partról buja parkok, csodaszép paloták és vízparti kúriák mosolyognak ránk. (fakultatív kirándulás ára: 60 Eur/fő)
  Program után visszattérünk a szállodába, egyéni vacsorázási lehetőség. 

 4. nap:  Elsüllyedt Palota - fűszerbazár
  Szabadprogram, vagy gyalogos kirándulás: A káprázatos I. Justinianus bizánci császár Elsüllyedt Palotája vár ránk, mely az Isztambul alatt fekvő több száz hajdani víztározó legcsodálatosabbika. Idő függvényében beleveszhetünk a fűszerbazár forgatagába, majd elbúcsúzunk a mesék birodalmától. Transzfer a repülőtérre a menetrend függvényében, hazautazás.
Ön eldöntheti, hogy a részvételi díjat euróban, vagy forintban egyenlíti ki!

Isztambul ragyogása repülővel 2023
4 nap/3 éj 
ELŐFOGLALÁSI ÁR- VISSZAVONÁSIG

Időpontok reggelivel/fő
09.09-09.12. 149 900 Ft (395 EUR) BETELT
10.20-10.23. 209 900 Ft (552 EUR)

Egyágyas felár nélkül foglalható kétágyas szobákban társítással.
Egyágyas felár (társítás nélkül): 49 900 Ft/fő (119 EUR/fő)
Audio-guide:2 200 Ft/fő/tartózkodás (5 EUR/fő)
Reptéri illeték, poggyásszal, üléssel: 49 900 Ft/fő (131 EUR/fő)
Üdülőhelyi és regisztrációs díj: (helyszínen fizetendő) 15 EUR/fő/tartózkodás

Helyi közlekedési kártya feltöltéssel:  20 EUR/fő

Fakultatív programok (min. létszám 20 fő), nem kötelező:                                  
-  2. nap este "Isztambul by night" műsoros vacsora hajókázással a Boszporuszon, transzferrel      55 EUR/fő

-  3. nap Buszos kirándulás Szulejmán mecset, Dolmabahce Palota, Boszporusz nappali hajókázással (hajójeggyel)   60 EUR/fő                      

Belépők és egyéb felárak

- Kék Mecset:                        ingyenes
- Ayasofya:                             ingyenes
- Topkapi Palota:                        25 Eur
- Topkapi Palota + Harem:         35 Eur
- Dolmabahce Palota + Harem: 25 Eur
- Elsüllyedt Palota:                     15 Eur
- Szultan Ahmed Palota:         ingyenes

- Minimum létszám: 25 fő

A részvételi díj tartalmazza: utazás repülővel,  Isztambul repülőtéri transzfereket, 4 csillagos szállodai elhelyezést reggelivel, magyar idegenvezető díját.

A részvételi díj nem tartalmazza: a fakultatív programok, az esetleges belépők díját, a felárakat, a helyszínen fizetendő idegenforgalmi és regisztrációs díjat,  az audio guide költségét, baleset-, betegség-, és poggyászbiztosítás díját, útlemondási díjat (2,8%).

Az útra speciális lemondási feltételek vonatkoznak.
A kötbér összege az utazó lemondása esetén -mivel a repülöjegy nem visszatéríthetö-: 
szerzödéskötéstöl - 36 napig: 40% 
35-22 napig: 60% 
21-16 napig: 70% 
16-8 napig: 100% 
 
A kötbérbe beletartoznak a repülöjegyhez kapcsolódó költségek is! 
Repülôvel történô utazás esetén a légitársaságok által biztosított repülôjegyek módosítására, lemondására az egyes légitársaságok által kiadott szabályok vonatkoznak. Az Utazásszervezô nem felel a közlekedési vállalatok menetrend-változtatásaiért, járatainak késéseiért, szolgáltatásának elmaradásáért, az ezekbôl következô további szolgáltatások elmaradásáért, illetve a lemondással kapcsolatos visszatérítési üzletpolitikájáért.
Üdülőhelyi és regisztrációs díj: (helyszínen fizetendő) 15 EUR/fő/tartózkodás

Foglalható időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!
Kérjük adja meg az utazók létszámát
Szűrés
Felnőttek:
Gyermek:

Hasonló ajánlatok